sâmbătă, 18 aprilie 2020

Ziua #33 Incubation Day


Cred că știm cu toții în acest moment că lumea noastră va fi împărțită de acum încolo în ”înainte” și ”după” corona. Așa că nu am găsit o zi mai bună ca cea de azi pentru a vă propune să meditați asupra acestui lucru. Pentru mine ziua de sâmbătă de dinaintea Paștilor este o zi de incubație. Lumea veche și legea veche a murit. Deocamdată lumea nouă cu legile ei nu a ”înviat” încă. Cred că nimic nu descrie mai bine situația în care ne aflăm noi acum decât asta.
Sursa: https://www.britannica.com/
Chiar dacă unii dintre noi încă tânjim după vechea noastră viață și vrem să ni se dea voie cât mai curând să ne întoarcem la ea, pe undeva, înăuntrul nostru mijește ideea că vechea noastră viață este apusă. Că probabil nu ne vom putea întoarce la ea curând. La lejeritatea cu care dansam în cluburi sau ne beam cafeaua pe o terasă înțesată de lume, la festivalurile sau concertele cu mii de oameni adunați laolaltă. Și nu, nu mi-am propus să vă întristez azi 😊.
Doar să observ elefantul din cameră (”the elephant in the room”). Și, ca de obicei, să vă invit la un exercițiu simplu: să utilizați ziua de azi, încărcată de semnificația ei milenară, pentru cei care sărbătoriți Paștile în acest weekend, pentru a vă gândi la ce ați vrea să luați cu voi în lumea nouă.
Sigur, nimeni nu știe cum va arăta lumea cea nouă. Incertitudinea este maximă și greu de îndurat când auzi toți experții acestei lumi recunoscându-și cu smerenie neștiința. Așa că, probabil nu putem ști dacă ne putem lua cu noi anumite activități care ne făceau mare plăcere înainte. Nici măcar dacă toți cei dragi nouă vor fi cu noi în lumea nouă. Și ca să pun și mai apăsat punctul pe i, nu știm sigur dacă și noi vom călca în lumea asta nouă.
Așa că focalizați-vă pe ceea ce nimeni nu vă poate lua, atitudinea în fața lumii și a vieții. Cum vreți să fiți în lumea cea nouă? Ce ați dori să exprimați mai mult în lumea cea nouă? Ce din voi vreți să lăsați în lumea cea veche? Forma în care vom putea manifesta aceste lucruri contează mai puțin, ca întotdeauna de altfel, decât esența.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu