duminică, 12 septembrie 2021

Cum să obținem ceea ce dorim în viață, business și relații- tehnici avansate-tehnica bulgărelui de zăpadă

De câteva zile citesc o carte și a început să mă bântuie gândul să sharuiesc câteva informații din ea care pe mine au reușit să mă binedispună, cum nu au reușit să o facă acele cărți care mi-au promis fericirea sau alte fete morgana.  Se numește Self-Destruction Made Easy, adică ”cum să te distrugi mai ușor” și a fost scrisă de Bill L. Little. Nu vă lăsați intimidați de titlu, mai ales cei obișnuiți să joace rolul de gigi contra. S-ar putea să fiți cei care puteți profita cel mai mult de strategiile ilustrate iscusit de autor.

Încep și eu cu capitolul care pune bazele acestei abilități la care unii dintre noi excelează, iar alții pot să și-o mai dezvolte, aceea de a produce probleme la care alții nici nu au visat. Și, trebuie să menționez de la început, contrar faptului că mulți oameni cred că este mai mult o artă decât o știință,  adică trebuie să te naști cu așa talent, conform autorului toată lumea își poate însuși niște tehnici care pot produce rezultate aproape garantat.

O primă tehnică foarte importantă de studiat este cea numită ”efectul bulgărelui de zăpadă”. Principiul care stă la baza ei și o face să fie o tehnică esențială și fundamentală pentru producerea de probleme este faptul că dacă te oprești și adresezi problemele când sunt la început, este relativ ușor să le gestionezi. Dar pentru cineva care își dorește cu adevărat să dezvolte probleme, acest lucru este o greșeală- una fatală- să le abordeze de timpuriu.

Într-o formulare simplificată principiul ar suna așa: ”Dacă vrei să produci probleme serioase în viața ta, trebuie să eviți tentația de a le rezolva prematur. Pentru a permite problemelor mărunte să beneficieze de efectul bulgărelui de zăpadă trebuie să utilizezi orice tehnică de evitare cunoscută omului pentru a te asigura că problemele prind rădăcini adânci.”

Efectul bulgărelui de zăpadă este un nume mai sofisticat pentru mai cunoscuta metodă a procrastinării aplicabilă în toate domeniile vieții omului de la sănătate, decizii în afaceri, viața de familie etc. Cei mai iscusiți procrastinatori practică o regulă simplă: ”Când crezi că a trecut termenul pentru a face ceva legat de o problemă, mai așteaptă puțin.”

To be continued...

Resursă bibliografică pentru aprofundare: 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu