joi, 30 septembrie 2021

Cum să obținem ce dorim în viață și în business- Așteptările nerealiste

 Dacă vreți să cunoașteți intim frustrarea, setați-vă scopuri pe care nu le puteți atinge.

O altă modalitate de a utiliza cu rezultate garantate această tehnică este să vă apucați de câteva lucruri solicitante și mâncătoare de timp în paralel cu pretenția de a le finaliza pe toate la termen și cu performanța maximă, iar atunci când simțiți că ați ajuns la maximul ce-l poate cuprinde agenda, nu vă opriți aici! Este momentul să plusați!

De exemplu, puteți adăuga câteva chestii minore pe ici pe colo cum ar fi: să depășiți viteza sunetului, să opriți o locomotivă ca Superman, să urcați pe o clădire dintr-un singur salt și altele asemenea. Doar așa puteți să rămâneți o ființă ratată mult și bine de acum încolo.

Nu este în niciun caz necesar să vă limitați așteptările nerealiste la propria persoană. Dacă sunteți într-o relație puteți crea o miriadă de probleme având așteptări nerealiste de la partener. Pentru început puteți avea pretenția ca partenerul să vă înțeleagă întotdeauna mofturile și (in)dispozițiile fără să trebuiască să-i dați vreun indiciu. Apoi puteți continua cu așteptarea să-i placă tot ce vă place vouă, să fie mereu de acord cu voi în toate disputele, să vă acorde doar vouă atenția și întreaga iubire de care poate da dovadă, în timp ce nu se așteaptă la nimic înapoi de la voi. Așa și doar așa veți putea gusta din fructul dulce amar al dezamăgirilor constate. Vă puteți aștepta ca utilizând aceste strategii să exasperați chiar și cel mai bine intenționat om.

Aplicați cu râvnă această tehnică tuturor relațiilor pe care le aveți! Cu foarte puțin efort veți izbuti să fiți constat frustrați, niște parteneri oribili, părinți de care fug propriii copii și oameni cu care nimeni nu vrea să aibă de-a face. După cum vedeți crearea de probleme nu e ceva chiar atât de dificil de realizat cum ar crede cineva, dacă stăpânești tehnicile adecvate.


marți, 28 septembrie 2021

Cum să obținem ce dorim în viață și în business- Profețiile care se îndeplinesc singure

Cu siguranță acesta nu este un concept nou pentru mulți dintre noi, dar este atât de important în crearea de probleme și sustenabilitatea acestora încât nu puteam să-l lăsăm deoparte.

Bill Little îl numește ”sindromul mi-am zis eu!”.

Dacă vrei cu dinadins să eșuezi, este de o importanță critică să prezici mai întâi că eșecul se va întâmpla.


 Utilizează afirmații de genul: ”Nu voi putea face X” sau ”Știu că nu voi reuși niciodată.” Atunci când ne așteptăm să se întâmple ceva, probabilitatea ca acel lucru să apară crește. Dacă vrem anxietate, putem să o avem. Nici măcar nu trebuie să avem un eșec. Secretul constă în ceea ce ne spunem zi de zi: ”sunt un ratat” ne poate ajuta să ne simțim așa fără să se fi produs vreun rateu remarcabil.

Putem lua și chiar utiliza în mod creativ oricând exemplul celor care formulând predicția că nu se vor distra la o petrecere, dacă totuși decid să se târască până acolo, se țin deoparte de tot ce se petrece, refuză mai mult sau mai puțin politicos invitațiile de a participa la vreo discuție sau vreo acțiune cu grupul pentru ca mai apoi să fie devastați că ”nimeni” nu-i vrea.

E atât de ușor să avem parte de respingere, de sentimentul ratării sau de îndoieli paralizante profitând de eficiența dovedită a acestei tehnici.

duminică, 19 septembrie 2021

Cum să obținem tot ce dorim în viață și în business- tehnici avansate-Focusul pe negativ


Nu vă lăsați orbiți de principiile psihologiei pozitive! În calitate de creatori de probleme gândirea negativă și focusul pe tot ce poate să nu meargă bine sunt strategii de nelipsit.

Una din tehnicile care se încadrează foarte bine la această abordare este să vânați orice mic neajuns al partenerilor sau colegilor și să-l transformați într-o critică feroce. Nu uitați de propria persoană. Această tehnică funcționează cu deosebit succes și atunci când o aplicăm pe noi înșine.

O altă modalitate de aplicare a acestei strategii în care vă puteți specializa este ca după ce remarcați ceva lăudabil la propria persoană sau la ceilalți să continuați utilizând întotdeauna cuvântul cheie ”DAR” urmat de un lung șir de observații critice.

Pentru exemplificare: ”Este un tip deștept, dar nu are tupeu, nu e deloc descurcăreț etc etc.”

You get the point.

În acest fel puteți găsi nod în papură la orice: oameni, locuri, lucruri, situații, viața în sine. Concentrați-vă pe punctele slabe, accentuați tot ce este negativ și dacă cumva cădeți în păcatul de a observa ceva bun, nu uitați să echilibrați imediat balanța utilizând cuvântul magic ”dar”. Vă puteți genera astfel o gamă largă de probleme mentale începând cu clasicele: anxietate, depresie și nenumărate probleme relaționale utilizând eficient focusul pe negativ.

vineri, 17 septembrie 2021

Cum să obținem tot ce dorim în viață și în business- tehnici avansate- Internalizarea

O altă tehnică foarte eficientă în producerea de probleme pe care o puteți utiliza cu success este asumarea responsabilității pentru tot ce nu merge bine în lume. Indiferent ce se întâmplă în jurul vostru, indiferent ce nu merge bine, dezvoltați-vă obiceiul de a da vina pe voi înșivă, de a internaliza totul. Dacă depuneți suficient efort în acest sens veți reuși să vă scădeți stima de sine până la un nivel problematic în mai puțin de o săptămână.

Implementarea acestui principiu este relativ simplă. De exemplu, dacă cineva nu vă place, primul gând pe care este nevoie să-l formulați este: ”Trebuie că ceva nu e OK cu mine.” Apoi vă puteți îngrijora până la epuizare încercând să aflați exact ce nu e OK cu voi.


duminică, 12 septembrie 2021

Cum să obținem ceea ce dorim în viață, business și relații- tehnici avansate-tehnica bulgărelui de zăpadă

De câteva zile citesc o carte și a început să mă bântuie gândul să sharuiesc câteva informații din ea care pe mine au reușit să mă binedispună, cum nu au reușit să o facă acele cărți care mi-au promis fericirea sau alte fete morgana.  Se numește Self-Destruction Made Easy, adică ”cum să te distrugi mai ușor” și a fost scrisă de Bill L. Little. Nu vă lăsați intimidați de titlu, mai ales cei obișnuiți să joace rolul de gigi contra. S-ar putea să fiți cei care puteți profita cel mai mult de strategiile ilustrate iscusit de autor.

Încep și eu cu capitolul care pune bazele acestei abilități la care unii dintre noi excelează, iar alții pot să și-o mai dezvolte, aceea de a produce probleme la care alții nici nu au visat. Și, trebuie să menționez de la început, contrar faptului că mulți oameni cred că este mai mult o artă decât o știință,  adică trebuie să te naști cu așa talent, conform autorului toată lumea își poate însuși niște tehnici care pot produce rezultate aproape garantat.

O primă tehnică foarte importantă de studiat este cea numită ”efectul bulgărelui de zăpadă”. Principiul care stă la baza ei și o face să fie o tehnică esențială și fundamentală pentru producerea de probleme este faptul că dacă te oprești și adresezi problemele când sunt la început, este relativ ușor să le gestionezi. Dar pentru cineva care își dorește cu adevărat să dezvolte probleme, acest lucru este o greșeală- una fatală- să le abordeze de timpuriu.

Într-o formulare simplificată principiul ar suna așa: ”Dacă vrei să produci probleme serioase în viața ta, trebuie să eviți tentația de a le rezolva prematur. Pentru a permite problemelor mărunte să beneficieze de efectul bulgărelui de zăpadă trebuie să utilizezi orice tehnică de evitare cunoscută omului pentru a te asigura că problemele prind rădăcini adânci.”

Efectul bulgărelui de zăpadă este un nume mai sofisticat pentru mai cunoscuta metodă a procrastinării aplicabilă în toate domeniile vieții omului de la sănătate, decizii în afaceri, viața de familie etc. Cei mai iscusiți procrastinatori practică o regulă simplă: ”Când crezi că a trecut termenul pentru a face ceva legat de o problemă, mai așteaptă puțin.”

To be continued...

Resursă bibliografică pentru aprofundare: